Gezonde voeding voor spijsvertering gezondheid

De gezondheid van het gehele lichaam kan afhangen van de gezondheid van het spijsverteringsstelsel. Hier is wat informatie over hoe een gezonde voeding kan helpen u hebben gezonde spijsvertering.


Gezonde voeding voor spijsvertering gezondheid

Een ongezonde spijsvertering kan zijn de bron van veel gezondheidsproblemen. Het goede nieuws is, dat u kunt doen veel dingen te hebben een gezonde spijsvertering, en een gezond dieet is een goede eerste stap.

Uw spijsvertering doet veel meer dan alleen verwerken en verdrijven verteerd voedsel. Het is een belangrijke bijdrage aan alle delen van uw gezondheid. U kunt houden van uw spijsverteringsstelsel gezond, zodat het die baan effectief, uitvoeren kan door de juiste voeding aan te nemen.

VOEDINGSVEZELS

Klik hier voor meer informatie over een natuurlijke aanvulling op de voor spijsvertering gezondheid.Als u met nieuws over gezondheid houden, hebt u waarschijnlijk gehoord dat voedingsvezels is goed voor uw spijsvertering, en er is een heleboel bewijs dat dit waar is. Zoals met elke discussie die zich met voeding en gezondheid bezighoudt, er zijn altijd studies en onderzoek aan de gang, en, zij het niet altijd eens.

Sommige dingen zijn bekend over de spijsvertering gezondheid, echter.

Een feit is dat onverteerbare vezels (vezel die kan niet worden verteerd) het materiaal om te helpen houden dieet afvalmateriaal (genaamd Chymus biedt) bewegen door de dikke darm. Deze vorm van vezel biedt ook bulkmateriaal thats niet te vochtig. en niet te droog, maken ontlasting die gemakkelijk zijn te elimineren.

Dit helpt voorkomen constipatie of diarree.

PREVENTIE VAN COLORECTAL KANKER

De rol van vezel in het verminderen van het risico van colorectal kanker, een van de top twee of drie meest voorkomende typen in de VS en Canada volgens de CDC (Center for Disease Control), is minder zeker. Er zijn veel onderzoekstudies die echter suggereren dat spijsvertering afvalstoffen die blijft in de dikke darm te lang, verhoogt het risico van dergelijke kanker.

Spijsvertering van vezel helpt te houden dingen bewegen door het spijsverteringsstelsel, en ook helpt reguleren het vochtgehalte van ontlasting. Het hele proces van de spijsvertering normaal gesproken duurt 10-12 uur, en produceert twee tot drie darmbewegingen per dag.

Onregelmatige stoelgang zijn geassocieerd met verschillende gezondheidsproblemen.

HOE KUNT U SPIJSVERTERING VAN VEZEL IN UW DIEET

Hoe krijg je de spijsvertering vezel die u nodig hebt voor een goede gezondheid?

De "American Cancer Society" beveelt aan dat je vijf porties groenten en fruit per dag eet. Dit kan afkomstig zijn uit voedingsmiddelen zoals bananen en groene bonen, en vele soorten noten en hele granen, zoals haver of lijnzaad. De totale voedingsvezels u elke dag voor een goede gezondheid moet tussen 20-35 gram.

VITAMINEN EN MINERALEN VOOR EEN GOEDE SPIJSVERTERING GEZONDHEID

Folic zuur, of folaat, een vorm van B-vitamine (vitamine B9), is een andere waardevol onderdeel van een dieet dat kan helpen voorkomen dat uw dikke darm goed functioneert. Studies hebben onvoldoende hoeveelheden van foliumzuur gekoppeld aan darmkanker. Voor degenen die niet genoeg in de verrijkte levensmiddelen krijgen, zijn vitaminesupplementen een goede bron van extra foliumzuur. Ongeveer 400 microgram (0.4 mg) een dag van foliumzuur is waarschijnlijk ongeveer recht voor de meeste individuen.

Melk en andere voedingsmiddelen die rijk aan calcium en vitamine D zijn, zijn een ander nuttig onderdeel van een dieet voor spijsvertering gezondheid. Bronnen van nutriŽnten omvatten ook verrijkte granen, en, jus d'orange, evenals donker groene bladgroenten, amandelen, of yoghurt.

Naast andere voordelen voor de gezondheid, vitamine D helpt in de absorptie van calcium. Onder zijn andere nuttige functies verlaagt calcium ook de kans op het maken van colon poliepen, gemeenschappelijke voorlopers van colorectal kanker.

EET MINDER VET

Vele studies suggereren dat de vermindering van het percentage van vet in uw dieet helpen kan verminderen de kans op darmkanker en bijdragen aan spijsvertering gezondheid. Vet bevat meer calorieŽn per volume dan eiwitten en koolhydraten, en obesitas, wat leiden tot kan van het eten van te veel calorieŽn, is in verband gebracht met vele soorten kanker... met inbegrip van colorectal kanker.

Houd in gedachten dat, hoewel niet te veel vet goed voor je is, wat vet in uw dieet nodig voor een goede gezondheid is. Vet is essentieel voor goede zenuw functie, en vele andere biologische processen.

WATER

Tenslotte, vergeet niet de voordelen voor de gezondheid van het drinken van veel water!

De dikke darm, (samen met de meeste andere organen in het menselijk lichaam.) zal gewoonlijk uittreksel de hoeveelheid water die u voor de gezondheid behouden moet, maar het maakt ook gebruik van sommige van dit water. Aanbevolen hoeveelheden van dagelijkse water inname variŽren van 6-10 8oz (8 ounces is ongeveer een kwart van een liter) glazen per dag (of het equivalent), afhankelijk van uw lichaamsgewicht. Vergeet niet, cafeÔnehoudende dranken niet tellen mee voor het totaal omdat ze als een diureticum fungeren en kunnen ertoe leiden dat uw lichaam om te verliezen sommige van het water het heeft opgeslagen.

Alles wat je doet voor de gezondheid van uw lichaam, zorg ervoor dat je eet goed voor een gezonde dubbelpunt.

Gezonde voeding voor spijsvertering gezondheid
Page Updated 4:16 PM Saturday 7/25/2015